vilken jävla halloween..

Behöver desperat värstabästahemmakuren som gör att jag är frisk eller iaf symtomfri till imorn. Min hals ömmar JÄTTE mycket och snoret forsar..

Imorn kväll är det fulltösmedvetslös!
(ni förstår snorproblemet då?)Det var helt mörkt 17,00... jag dör en liten smula..


AA det ÄR verkligen halloween helg!!

idag känns som flera dagar..

Sen jag kom hem från skåne så har jag befunnit mig i någon slags bubbla... har haft 4 himelskt lediga och fantastiska dagar med min älskade, varken jobbat eller haft lektioner att gå på. Men så idag.. med träningsvärk och efter sämnlös natt så kom jag på att jag jobbar på fredag och att jag har kurser jag måste söka innan veckan är slut. Det slog mig, men NO PANIC!


Jag ignorerar det där en stund till..


Idag är det 3 år sedan vi bestämde oss för att ge oss själva till varandra, öppna och släppa in.. tillåta sig själv att drunkna.. Och jag är så förbannat lycklig över att få fortsätta spendera timmar, dagar och år med dig!


Första bilden på oss.. (innan date:andet började..;) -06
Reaggedate.. 2006 :)Förlovade 2007Jag åker till USA 2007Thailand 2008Paris 2009Uppsala 2009

Så många minnen jag har och så många fler jag tänker samla!

vilken lapp?

Det här med att läsa på den lilla vita lappen med tvättinfon på...


har vi tydligen slutat med...

hemma igen

Är hemma igen. Glad att få sova och vakna brevid min kära igen.

Saknar min kusin enormt, redan. Vill kunna vara där för dem man älskar. Avståndet gör det svårt. Jag ska försöka mitt bästa för att hon ska känna att jag ändå kan vara nära. Ska tvinga hit henne snarast.

Min bror är nedstämd och vilsen. (maktlösheten är för stor, jag får panik) Han kommer hit ikväll så jag får kramas lite.
 
Min syster
har "hittat  tillbaka" till sin svin. (jag kräks bara jag tänker på det) Vad gör man som storasyster när ens lillasyster inte ser ordentligt, köper ett par glasögon? Har försökt låna ut mina, men det var tydligen fel styrka i dem..


Dagen och veckan började bra.

Nu har jag bara ont i magen..


091013

Skriver ännu ett "happy" mail till min kusin som ska få besök av självaste moi på onsdag! Så glad så glad över att få åka dit!

Det blir mest en massa "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ"  "rooooooooooooligt" osv. och inte så mycket text.

Tanken att fråga om dem vill att jag ska köpa med mig något från stockholm slår mig..
Men sen kommer jag ju på att de bor ju i Sverige.
Bara väldigt långt ner i sverige.
(känns lite som att jag blåst mig själv på en utlandsemester)

Dem kanske vill önska med sig något via mig från huvudstaden iaf, bara för att?


En ny samhällsplikt..

Jag har många gånger ogillat saker, föraktat människor och velat vrida nacken av folk. Men jag har aldrig gjort det. Jag har aldrig levt ut min aggression, skadat någon. Normala människor har ett stop, en gräns som man aldrig under sin livstid kommer att passera eller kanske ens närma sig. Den starka känslan man någongång får att man skulle "vilja", vill man inte. Människor har omtanke och framför allt ett samvete som får oss att tänka till en gång extra.

Trodde jag...


Jag har aldrig vart ett fan religion. Nyfiken och fascinerad, men "nej,tack jag kan tänka själv". Jag gillar inte att en uråldrig dammig bok ska styra över en människas förnuft och handlingar (just det gäller vilken religion som helst) och sen kunna utnyttjas som "lag" för egna fördelar eller som något att skylla på. Religion missbrukas och används inte för det (jag tror) att den en gång skapades för. Ett folk i krig, svält eller annan missär har skapat detta, där hoppet har vart ett måste för överlevnad. När detta nu hänger kvar (utan att byta form) så blir det ofta (OFTA) fel. De flesta religiösa människorna lever inte i krig, missär eller svält. De har en normal levnadsstandard och har antagligen haft en god chans till personlig utveckling. Vad är det då som brister i deras självförtroende som gör att de inte förlitar sig helt på sig själva? Att de inte vågar ta ett eget ansvar över sina moraliska beslut?

"Enligt Bla Bla (någon Gud) så ska man.."

"Det står i Bla Bla (någon dammig bok) att..."


För att inte spreta mer än nödvändigt (för jag kan go on forever) så känner jag nu att dessa två saker har fått ett samband. De okontrollbara barbarerna som inte har det mänskliga och humana samvetet och de religiösa.

För visst är det väl ett bevis? Att om man enligt G*D "får"/"ska" stena kvinnor så "ska" man väl göra det?
Religiösa uppmaningar försätter det humana samvetet ur spel.

Om man är uppväxt med en tro som innefattar våld och förakt, så vet man bara det = hjärntvättad. Men det humana och mänsliga samveten föds dem inte med? Utvecklar aldrig? Förtränger?

Jag förstår inte..

JAG kan inte för hela min värld förstå mig på dessa människor. ALLA är inte sånna..
Men om vi ska vara helt ärliga nu, så är ju inte dem jag syftar på, vilket jag vet att ni har förstått vilka de är, så himla hajj på detta med jämställdhet, socialbidrag och äldreomsorg.
Nä, dem tänker lite annorlunda (fortfarande).

Jag visste att kvinnor blev stenade i mellanöstern, nigeria och andra länder, Jag visste även att det skars bort njutningsdelar och sys ihop muttor i andra. MEN JAG HAR ALDRIG SETT DET. (då finns det inte)

Nu har jag sett det så pass nära så att jag vet att jag aldrig vill se det igen, någonsin, inte för hur mycket pengar eller lycka i världen som helst. Allt detta tack vare en av de vidrigaste berättelserna som nu blivit till film. 

Soraya M

En sann berättelse om en kvinna som blir oskyldigt dömd för otrohet och stenad till döds av sin man, sina söner och resten av svinen i byn.

(Kan inte berätta mer om filmen, mår så fruktansvärt illa och mitt hjärta slår volter av obehag. Har bara hat i hela kroppen. Den påverkade mig något så fruktansvärt mycket.)
Just nu hatar jag religioner och vad de "tillåter"/"uppmanar" folk till att göra.

* stena kvinnor
* skära av hud på små pojkar
* sy ihop musar på småflickor
* tysta ner kvinnor
* matregler
* tvångsgifte
* hedersmord
* piskning
* hängning med fl dödstraff
* klädkoder
* bevisregler
* Jihad? 
 
 and so on..( En moster försöker hjälpa sin systerdotter att få behålla sitt liv.)


Att se den här filmen är en sammhällsplikt, en plikt om att bli medveten om hur världen "faktiskt" ser ut och vad människor får genomlida. 

Se hela filmen med öppna ögon och kom sen och säg om religion gör världen till en bra plats att leva på? 


Språknyheter..

Har precis förstått att skånskan är nog inte bara en dialekt...det är ett helt annat språk."Balle" TROR man betyder Balle MEN det betyder "skinkhalva" = ont i rumpan blir då  "ont i ballarna".

"kolla in ballen" och så missar en skåning det roliga med det..Jätte ballen har gått förbi och skåningen har tittat på den normala rumpan (typ)"Farlitt" TROR man betyder farligt (skåningar och uttal...)
MEN det betyder "väldigt"


Jag är lost i tänket, kan någon snälla förklara att man inte kan ta ord som redan finns och sätta ny betydelse på?
Att "kryllhårad" betyder "lockigt"  får mig att storkna.


over an out!

Fitta lite..

Jag sitter på min stol (vilket känns som att det är det mitt jobb går ut på)


Jag- lalala...(chattar)

Kollega- Kan du fitta lite på dig?

Jag- Va??

Kollega- Ja.. (och drar lite i lådan så min stol nästan tippar)

Jag- Jaha... "flytta" på dig?

hjälp!!!!!!!

Efterlyser lite underhållning, stimulans eller Vad fan ni än har att erbjuda!!!

Jag uppskattar min tid av sinnesro till max 15 min till.. Sen kommer jag explodera likt en atombomb i en lösgodisbutik. Färgade små hårda karamellar och slemmiga geleråttor kommer flyga kaotiskt runt,runt och "kanske" råka slå ut synen på folk. (oklart varför det blir just godis)

Jag tänker nu, (det är sååå bestämt) aldrig mer närvaro på ett morgonmöte.. Bara tanken på att jag kommer ha vart här i 10,5 tim när jag går hem på en fredag orsakar psykisk ohälsa.


Jag är så redo att explodera.


bye,bye du sköna liv..

Jag håller på att skriva ut och avsluta det sista i kursen Grafisk kommunikation. Den har på många sätt chockat mig men framför allt så har jag verkligen lärt mig något den här gången. Allt var nytt, sättet att studera och det fria men krävande arbetet. Innehållet i kursen hade jag aldrig kunnat gissa mig till, var inte särskilt påläst vill säga. En ny värld av bokstäver, teknik och layouter. REKLAM! det hade jag aldrig ansökt till om jag hade vetat.

Är glad i efterhand att jag inte vet allt.

Aldrig har jag kännt att jag presterat något som nu. Jag har "lärt" mig saker förr, men inget har förut vart helt främmande fakta. den här gången började jag med kunskap noll. Märklig känsla att inte veta vad som förväntas av en innan kursstart.

Fotokursen har även den vart otroligt fri men krävande (jag skulle älska felxtider eller inga tider alls)
Det tråkiga med den är att de teman vi haft har vart lite stela så som färg, stilleben, rörelse.. ja inte riktigt min typ att foton.


Engelska B som börjar nu lär ju tråka ihjäl mig. Kommer säkert att lära mig en del men inget kommer vara en aha upplevelse.


Av nostalgi så sitter jag här än, klar... men vill inte gå för att inte komma tillbaka.

Jag tänker (helt utan anledning) gå det sista fototillfället efter lunch..
Vi får ett betyg då, jag hoppas inte på mycket.. (VG barn som jag är)

(ett av fotona från den senaste fotograferingen för slutuppgiften)

Me aka Bingo R..

Gissa vem som ska fota Liis "naken" idag??

Jag ska a la Bingo Rimer, Yeah!Mitt slutarbete kommer bli det bästa. Det ska in imorn. Jag gör saker bra i sista sekund. Bättre än G. 

No pressure.
Har glömt papper och penna hemma. Jag får lita på att Liis kommer ihåg allt vi gör så att jag kan ha förhör med henne sen.

Uppstyrt.


"Pluggar"

Testar en ny sminkning idag...tema: Färg
Make: jag
foto: jag
öga: jag

jag jag jag...


091004.. ryck?

Andra natten i rad jag sover mindre än 5 tim..dricker röttvin och snackar tills rösten försvinner.. Men hujeda mig va trevligt det var..

Nu står jag här igen, lagom hungrig och sliten med ticks i ena ögat (nervryck) som vägrar gå över... Dem är så kraftfulla så jag blir snurrig i huvudet och har svårt att hålla balansen.. känns inte helt okej.. (lite läskigt)Update:

Har nu läst på nätet om "ryckningar i ögat" och detta orsakas då oftast av hög mängd koffein eller sömnbrist.

Jag har ju inte hunnit dricka så mycket kaffe som jag brukar- Uteslutet

Jag har sovit onormalt lite för att vara jag- Check!


Men nu undrar jag...om jag inte kan sova 4-5 tim två nätter i rad utan att få besvär (som detta) hur ska det då gå i framtiden, jag blir ju äldre?

En dag kanske jag har barn och går runt och rycker i ögat helt okontrollerat, har balanssvårigheter och kan inte tänka klart för att jag inte fått sova mer än 5 tim?

Snygg morsa liksom..

091003..mörkt och regningt

Min syster har överraskningsköpt en parfym till mig (på order av mig då) och jag vet inte vilken. Höjden av spänning.. PRESENTER!! (som jag visserligen betalar för)

Men helt plötsligt så blev den här dagen spännande.. Ja och sen kanske jag kan fråga hur hon haft det.

lördag

Igår hade jag mina fina vänner hos mig...det var en liggande i soffan kväll framför idol och lite film. Lax och spenat pasta, lite ostbricka..röttvin.. allt i sin ordning;) Jag somnade som en stock vid halv 3..

Nu sitter jag på jobbet, kontrasterna är som när man vart på utlands semester.. ena stunden i värmen fri och lycklig...för att sen hitta sig mitt i kylan med jobbiga måsten och verklighetscheck..
*onödigt många ångest faktorer*


Stämningen är god än så länge.. Jag bara avvaktar och ser nu..

Ikväll kommer min kära syster hem från afrikas djungel (eller savann, har ingen koll). Hon har vart och tagit hand om små ap-bebisar i Namibia i 5 v..

När man tänker på den ångesten hon måste ha så bleknar min ganska fort..FF idag (flickvänsfritt)

Fy fan va jag luktar! Har tränat och damsugit, fastnat framför datorn och börjat plugga.. GLÖMT BORT ATT DUSCHA!!!! (tills jag lyfte på armen)
Jag svimmar nästan själv.. eeeeuuwwwww!!!!!
 

Här är våra fina tjejer på lemonbar igår iaf!

Tack för en super trevlig kväll! Mer sånt.. Vi måste ju vädra oss lite;)

Ikväll och hela helgen är jag helt alena hemma.. FEST IKVÄLL!!! ;)

RSS 2.0