Ge liv...eller är jag sjuk?!

Har vart och anmält mig som blodgivare=) Om det inte visar sig att man lider av någon form av sjukdom eller har taskiga värden så kan vi rädda liv om 3 veckor. Men om jag inte får ge blod så är jag sjuk, det hade jag ju aldrig fått reda på annars! Känner mig jätte frisk!! 

 Det tog en stund, bra tyckte vi, som egentligen gjorde detta för att få tillfälle att dricka kaffe tillsammans och spana in Novums lokaler*L* Okej, lite bra kändes det ju att få vara sådär alldelles PK(politiskt korrekt har jag lärt mig). Proceduren är inte alls krånglig och de ställer ovanligt snälla frågor på ett formulär innan man får göra ett blodprov och boka tid för tappning. Den där smörgåsen och juicen får man först då(varning alla som vill fika gratis!). Men vilken tiiiid det tog... jisses! Väntade först på att få formulär att läsa, läste, väntade sedan på att få ett papper att fylla i ,fyllde i, väntade sedan på att hon skulle registrera oss,hon registrerade,väntade sedan på att få bli uppropad,blev uppropad. 1 tim, allt som allt tog besöket. Nu kanske det låter som att det var mkt folk där...vi satt 5 st i väntrummet som kommit olika långt i proceduren. Jaja...man kanske inte kan kräva av alla att vara lika effektiva som en själv;)

Gick ett varv för att hitta föda efter "byråkrati- timmen" och insåg att vid Huddinge sjukhus behöver man aldrig gå hungrig.. finns mycket onyttigheter på en liten sträcka och Subways föll sig liksom naturligt ganska snabbt! Vill ju självfallet sitta i solen och hittade ett lite dike vid en av universitets byggnaderna där andra satt på gräset och sola.
Slog ner dem söta små (ironi) rumporna vid bänkarna och började slaffsa i oss mackan. Efter en liten stund och mackan nästan ner slaffsad (ja, hälften i knät) kom det ut en trevlig dam som berätta att detta område(och hänvisade till skylten precis brevid) är endast till för personal,boende och deras anhöriga. Detta för att flickorna med ätstörningar inte kan äta när främmande människor är i närheten. OOPS!!! Kändes lagom lagligt att sitta och slaffsa subways mackor i fönstert till deras matsal. Förlåt..

Fortsatte utflykten in på Novum.. tanken på alla som springer förbi med passer kort och brickor med texten "läkarstuderande" är i samma ålder som en själv får det att vända sig i magen. ÅNGEST!! Bli vuxen, Bli vuxen!!
Läste info om olika undersökningar man kan anmäla sig till.. Allt med mat lockar ju på engång! Skäms.. 

Hejjade lite på de tappra strejkarna! Hejja Hejja!! Då kanske man får en drägligare lön och yrket kanske känns lite mer attraktivt att söka sig till när det väl blir tid för det! Fight the power!

Fan- inte helt omöjligt att Novum är ett år bort,  men vilket jävla år sen då!!  

I mitt innersta...

Thailand var underbart...419659-3419659-2419659-1 i alla bemärkelser!
Vackra minnen....

Skärp er!

Kalla mig synisk eller kritisk eller vad f-n ni vill..men jag gillar inte andras barn  (eller deras föräldrar)...det låter som jag har egna... ( inte!!) det kommer dröja. Det kan jag tacka alla småbarnsföräldrar för! Jag gillar tysta små människor...charmiga små uttryck, nappsugande och blöjbärande pure´ätare. Helst med haklapp och i vagn, en smidig sådan som man inte får på tårna och skadar ryggen på när man bär upp på bussen. 

Mamman ska vara pedagogisk men inte dalltig, ha en lagom modern skötväska och se sina barn som utvecklings människor, inte paket som går sönder eller absolut slutar älska en när kexen är slut. Barn får säga vad dom vill....jag vet! de förstår inte.. bla,bla,bla.. men föräldrar gör. Vuxna föräldrar kan oxå läsa skyltar. Byta blöja på restaurang bord och och fri uppfostarn på stan är inte tillåtet.  

Alla står utanför den gula linjen (som antagligen finns där för en anledning) och har sett skylten att man håller sig därifrån om man inte ser sin väska, för att i största mån slippa knä kross då Svensson sett sin väska försent och drar ner den i alla fall i ett skutt förbi en rad människor och ja, här kommer det....Pappa är ute och "går" med lilla Pelle som tycker att gummi bandet som åker med stora väskor på ser kul ut och styr dom knubbiga adidas kopiorna dit i ett försök att få ta på det svarta och sedan slicka på fingrarna. Pappa som håller i Pelles båda armar, eftersom han ännu är för liten för att gå själv, springer snällt efter. 
Familjen Olsson säger till sin 7 åriga son som har en tå utanför den gula linjen att han ska passa sig där ifrån ifall det är någon som ska ta sin väska, han kan ju råka stå i vägen. Lilla Pelle springer längs hela bandet, pappa efter.

"Min väska heter Carlton med en silver dekor....om det inte är så att du en önskar en sån tatuering i din son´s panna föreslår jag att du flyttar på honom nu!?"

Det är väl konstigt att alla ska följa regler förutom småbarnsföräldrar..?
Lilla Pelle förstår inte varför han inte får vara där...så då får han väl det?!

Hur skulle det se ut om jag ställde mig upp på alla säten i tunnelbanan...med skor på?


"Glöm inte att du stör andra om du pratar i mobiltelefonen för högt"
....ledsen,vad ska göra när Greta 2 år här bredvid har en hög föreläsning om uppätna mariekex? Det är inte lätt att överrösta en sån..
Hennes samtal är nog sjumila viktigare än mitt....eller?


RSS 2.0