I mitt innersta...

Thailand var underbart...419659-3419659-2419659-1 i alla bemärkelser!
Vackra minnen....

Kommentarer
Postat av: MK

Nej,
jag kom aldrig till Thailand. Det sköna svenska folkets senaste Kanarie-ö.
Valde väg efter spontanresan till Kulan - hamnade på KK (ja, man säger faktiskt så om detta "mitt paradis", Kota Kinabalu).
Mytomspunnen och magisk med spännande regnskogar, ett fantastiskt djurliv och långa fantastiska stränder där evigheten känns närvarande i de ständigt rullande vågorna. Borneo ? världens tredje största ö - är en upplevelse utöver det vanliga. Ön bjuder inte bara på klassisk sol-och badsemester, du har massor av spännande utflyktsmål som väntar dig. Orangutangcentret Sepilok, sköldpaddsön Turtle Island, det hisnande vackra berget Mount Kinabalu och givetvis en massa korallöar med rikt undervattensliv. För att inte nämna alla tusentals orkidésorter.
I Sabah lever grupper med kinesiskt, indiskt, filippinskt, indonesiskt och malaysiskt ursprung tillsammans med 30 olika stammar. Statsreligion är islam och det råder absolut religionsfrihet.
Dessutom finner du en generös sol, underbart god mat, prisvärd shopping och mycket vänliga människor!
KK, som staden Kota Kinabalu kallas, har ett rikt folkliv med olika slags marknader med allt från handsnidade träfigurer till matmarknader där du kan botanisera bland diverse lokala läckerheter. Restaurangerna är många och med olika slags kök och prisnivåer. Borneos nattliv är främst koncentrerat till hotellen, men i KK har du mer att välja mellan.
De bästa stränderna här ligger på öarna utanför staden - dit tar du dig lätt med någon av de båtar som går i tät trafik. Hotellen i anslutning till staden har både stränder och poolområden.
Även om staden har en tydlig asiatisk prägel, hittar du europeiska influenser. Engelska språket är till exempel väl utbrett, inte så konstigt kanske med tanke på att Borneo var brittisk koloni till så sent som 1963.
Vill du inte bara ligga på stranden utan även få en smaka på stadsliv med shopping och folkliv är Kota Kinabalu ett utmärkt val för Borneoresenären.

Javisst,
res gärna och mer till Kan...förlåt, Thailand - men testa även KK


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0