Ge liv...eller är jag sjuk?!

Har vart och anmält mig som blodgivare=) Om det inte visar sig att man lider av någon form av sjukdom eller har taskiga värden så kan vi rädda liv om 3 veckor. Men om jag inte får ge blod så är jag sjuk, det hade jag ju aldrig fått reda på annars! Känner mig jätte frisk!! 

 Det tog en stund, bra tyckte vi, som egentligen gjorde detta för att få tillfälle att dricka kaffe tillsammans och spana in Novums lokaler*L* Okej, lite bra kändes det ju att få vara sådär alldelles PK(politiskt korrekt har jag lärt mig). Proceduren är inte alls krånglig och de ställer ovanligt snälla frågor på ett formulär innan man får göra ett blodprov och boka tid för tappning. Den där smörgåsen och juicen får man först då(varning alla som vill fika gratis!). Men vilken tiiiid det tog... jisses! Väntade först på att få formulär att läsa, läste, väntade sedan på att få ett papper att fylla i ,fyllde i, väntade sedan på att hon skulle registrera oss,hon registrerade,väntade sedan på att få bli uppropad,blev uppropad. 1 tim, allt som allt tog besöket. Nu kanske det låter som att det var mkt folk där...vi satt 5 st i väntrummet som kommit olika långt i proceduren. Jaja...man kanske inte kan kräva av alla att vara lika effektiva som en själv;)

Gick ett varv för att hitta föda efter "byråkrati- timmen" och insåg att vid Huddinge sjukhus behöver man aldrig gå hungrig.. finns mycket onyttigheter på en liten sträcka och Subways föll sig liksom naturligt ganska snabbt! Vill ju självfallet sitta i solen och hittade ett lite dike vid en av universitets byggnaderna där andra satt på gräset och sola.
Slog ner dem söta små (ironi) rumporna vid bänkarna och började slaffsa i oss mackan. Efter en liten stund och mackan nästan ner slaffsad (ja, hälften i knät) kom det ut en trevlig dam som berätta att detta område(och hänvisade till skylten precis brevid) är endast till för personal,boende och deras anhöriga. Detta för att flickorna med ätstörningar inte kan äta när främmande människor är i närheten. OOPS!!! Kändes lagom lagligt att sitta och slaffsa subways mackor i fönstert till deras matsal. Förlåt..

Fortsatte utflykten in på Novum.. tanken på alla som springer förbi med passer kort och brickor med texten "läkarstuderande" är i samma ålder som en själv får det att vända sig i magen. ÅNGEST!! Bli vuxen, Bli vuxen!!
Läste info om olika undersökningar man kan anmäla sig till.. Allt med mat lockar ju på engång! Skäms.. 

Hejjade lite på de tappra strejkarna! Hejja Hejja!! Då kanske man får en drägligare lön och yrket kanske känns lite mer attraktivt att söka sig till när det väl blir tid för det! Fight the power!

Fan- inte helt omöjligt att Novum är ett år bort,  men vilket jävla år sen då!!  

Kommentarer
Postat av: MK

Äntligen tycks det ha upphört. Nu har jag i över en vecka med tilltagande trötthet tittat på löpsedlarna om den stackars mördade Engla. Vems fel var det att hon dog? Media har ägnat enormt mycket energi åt denna fråga. Allra helst skulle man vilja hänga ut en enskild polis som den som brast i sitt ansvar. Polismyndigheten hade ju både känt till mördaren i förväg, att han var farlig och man hade fått in tips om att han var skyldig till ett annat ouppklarat mord! Ändå kunde det ske. Fruktansvärt.

I svensk världsbild, dikterad av media, finns det inte på kartan att det är den psykiskt sjuke mördarens fel att Engla är död idag. Det är snarare synd om mördaren, som tvingats genomgå det här. Han som plötsligt fick för sig att han skulle döda den för honom okända Engla, det kunde ju inte han rå för. Och Polismyndigheten borde läggas ner - poliserna är ju lika farliga för samhället idag som de var under göteborgskravallerna.

Jag brukar säga att det finns två sätt att hantera psykiskt sjuka i ett samhälle. Antingen isolerar man dem, och får ett i övrigt friskt samhälle. Eller så behandlar man dem som jämlika medborgare, och får ett sjukt och farligt samhälle.

Hur jag tänkte _ i övrigt _
Jo,
vi kan alla ge, av oss själva. Vi är vår insats. Ge blod är en, gripa in "på stan" är en annan, leta vetvillingar eller försvunnen liten flicka i Stjärnsund är en 3'e.

2008-04-25 @ 18:03:36
URL: http://www.djblade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0