i väntan på julen..För länge sedan så älskade jag julen. Jag älskade att vakna upp på morgonen och mysa hela dagen under en magiskt förväntan intill kvällen. Det var när man var barn och mina föräldrar ännu levde tillsammans. Dem dagarna är sedan länge förbi. Dem senaste åren har mest bestått av transporter till och från julstök, kalla väntetider på bilar och genomfrusna fingrar vid dukade bord. Ett tag tänkte jag att det skulle lugna sig ju äldre jag blev, att jag själv skulle få råda över stressen eller hitta någon slags gyllene medelväg, men med facit i handen så är det svårare nu än förr. Igen. Nu har jag två familjer. Två lika viktiga delar i min familj. En blodsbands familj, hjärtekärlek som redan är delad i två och en älskade och hennes familj. Mitt hjärta drar åt tre håll, tre precis lika viktiga bitar av mitt hjärta. 

Det finns bara en jul, en euforisk kväll, en dag full av mys och magisk förväntan. Får jag inte dela den julen med alla delar av min familj så är den inte värd att vänta på.

Jag älskar inte julen längre.


Jag skulle kunna slappna av med att det är endast en gång om året, sluta vara dramatisk och bara acceptera situationen. Men då är jag inte jag. Jag accepterar inte allt, livet, ödet. Jag är en människa med alldeles för mycket vilja och kan bli olycklig för mindre.


 


Kommentarer
Postat av: Anonym

väldigt bra egenskap :Dkul att du ville vara med!!!

allt bra annarS?

2009-12-22 @ 22:05:42
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Mikaela Urbom

Åh va smarriga bullar :D

2009-12-23 @ 11:17:37
URL: http://mikaelaurbom.blogg.se/
Postat av: zolyra

Håller fullständigt med dig. Själv åker jag iväg och jobbar jul och juldagen vilket enbart känns skönt faktiskt då den här julen bara har känts jobbig.Ingen julkänsla överhuvudtaget och det känns som att imorgon skulle kunna vara vilken torsdag som helst förutom att jag ska önska alla en god jul och allt sådant.

2009-12-23 @ 13:15:15
URL: http://zolyra.blogg.se/
Postat av: Malin

Med familjen i tva olika lander och sen vannerna i ett tredje blir julen en helg av saknad och guilt. Kanns som att man ar pa fel stalle var man an ar och hur man an flyger i mellan och stressar runt sa ar det alltid nagon man inte hinner med.

2009-12-23 @ 14:56:34
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Simone

Hej goding! hoppas du är njd med julen :)

2009-12-25 @ 15:08:54
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hej vännen!! Tycker precis som du när det kommer till julen. Det var bättre förr! När man var liten var det så mysigt, nu tycker jag mest att det handlar om stress. Jag som alltid har älskat julen börjar tycka att den bara ger ångest.

Hoppas att ni hade det mysigt ändå!

Pussochkram

2009-12-30 @ 20:46:43
URL: http://auroraas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0